27 okt 2022
Muizen in huis verjagen en bestrijden
tips

Hebben onze eerdere tips om muizen in huis te voorkomen niet geholpen? Vervelend! Gelukkig zijn er méér manieren waarop je muizen in huis kunt verjagen en bestrijden. In dit artikel delen we effectieve tips & tricks.

Muizen verjagen

Er zijn verschillende manieren om muizen te verjagen uit jouw huis. Zo is er de methode waarbij je gebruik maakt ultrasone geluiden, maar ook het inzetten van bepaalde geuren houdt muizen op afstand. Hoe werken deze methodes precies?

Muizen verjagen met geluid

Wist je dat je muizen kunt verjagen door middel van geluid? Er bestaan namelijk ultrasone muizenverjagers, dit zijn apparaatjes die bepaalde geluiden uitzenden die erg stressvol zijn voor muizen. Voor mensen zijn deze ultrasone geluiden niet hoorbaar, maar voor de muizen wel. Daarnaast zijn er ook elektromagnetische muizenverjagers. Deze werken via het stroomnet. De geluidssignalen zorgen ervoor dat de knaagdieren zich niet prettig voelen bij jou in huis.  Wil je meer weten over het verschil tussen een ultrasone muizenverjager en een elektromagnetische muizenverjager? Hierover hebben wij al eerder een artikel geschreven waarin wat dit uitleggen.  

Muizen verjagen met geur

Van alle zintuigen is het reukvermogen van muizen het beste ontwikkeld. Zijn neus is in feite zijn kompas in de zoektocht naar voedsel. Daarnaast kan hij met zijn neus andere familieleden herkennen. 

Omdat hun neus zo gevoelig is, houden muizen niet van bepaalde geuren. Deze zijn zó sterk en onaangenaam dat ze deze liever uit de weg gaan. 
Dit zijn geuren als:

  • Peper
  • Chilipeper
  • Pepermuntolie
  • Eucalyptus
  • Thee (muntthee en zwarte thee)
  • Uien
  • Chloor
  • Azijn
  • Wierook (eucalyptus en menthol)

Muizen slaan geuren op in het geheugen, waardoor ze na een tijdje gewend raken aan een bepaalde geur. Zélf als het om nare, scherpe en onaangename geurtjes gaat. Het is daarom aan te raden om de geuren met elkaar af te wisselen. Dit werkt het beste om de muizen op langere termijn af te schrikken en te verjagen. 

Muizen vangen

Om muizen te kunnen vangen, heb je het juiste lokaas nodig. Die supersonische neus van hen, pikt namelijk ook de fijne geuren op. Muizen zijn behoorlijke zoetekauwen. Ze zijn dol op pindakaas, chocolade en muesli. Hiermee vergroot je de kans om muizen te vangen.

Een muizenval kan je gericht plaatsen, omdat muizen altijd een standaardroute nemen, direct langs een muur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de effectieve KB Houten muizenval of de herbruikbare KB Press ‘N Set muizenval. Een diervriendelijke manier van muizen vangen is de KB Muizenvangkooi. Deze betrouwbare en stabiele muizenvangkooi vangt muizen zonder letsel toe te brengen en is eenvoudig te gebruiken. 

Een huis zonder muis

Binnen het assortiment van KB Home Defense zijn verschillende producten opgenomen die uitermate geschikt zijn voor het verjagen, bestrijden én voorkomen van muizen in huis. Bekijk de verkooppunten of bestel KB producten online via onze website bij aangesloten verkooppartners. 

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
28 mei 2019
Ratten effectief bestrijden
11 juni 2019
5 tips om muizen in huis te voorkomen
26 juni 2019
Rattenkeutels herkennen