05 jun 2019
Muizen in huis verjagen en bestrijden
tips

Hebben onze tips om muizen in huis te voorkomen niet geholpen? Vervelend! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je muizen in huis kunt verjagen of bestrijden. In dit artikel delen we effectieve tips & tricks.

Muizen verjagen

Er zijn verschillende manieren om muizen te verjagen. Zo kun je muizen uit de buurt houden door middel van bepaalde geuren en ultrasone geluiden, maar hoe werkt dit nu precies?

Muizen verjagen met geur

Muizen houden niet van bepaalde geuren, zoals de geur van munt en eucalyptus. Om de kans te vergroten dat muizen wegblijven uit jouw huis, verspreid je deze geuren door middel van een oliebrandertje of een ander geursysteem.

Muizen verjagen met geluid

Wist je dat je muizen kunt verjagen door middel van geluid? Er bestaan namelijk ultrasone muizenverjagers, dit zijn apparaatjes die bepaalde geluiden uitzenden, die erg stressvol zijn voor muizen. Voor mensen zijn de geluiden niet hoorbaar, maar de geluidssignalen zullen er bij muizen voor zorgen dat ze zich niet prettig voelen bij jou in huis. Vaak is één ultrasone muizenverjager niet genoeg voor het hele huis, dus zet deze op een strategische plek, bijvoorbeeld ergens langs de muur waar je muizenkeutels hebt gevonden, of schaf simpelweg meerdere apparaatjes aan.

Muizen vangen

Om muizen te kunnen vangen, heb je het juiste lokaas nodig. Dit kun je doen door middel van kaas, maar muizen zijn ook echte zoetekauwen en houden dan ook erg van etenswaren die gemaakt zijn van noten, zoals pindakaas en muesli. Hiermee kun je jouw kans om muizen te vangen dus vergroten.

Een muizenval kunt je vaak gericht plaatsen, omdat muizen altijd een standaard route nemen, direct langs de muur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de effectieve Klassieken houten muizenval of Press ‘N Set muizenval van KB Home Defense.

Muizen bestrijden

Ontdek hier de producten van KB Home Defense om muizen effectief te vangen of bestrijden.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=muizen-in-huis-verjagen-bestrijden

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=tips
23 september 2021
tips
Last van mollen? Verjaag ze met geluid
23 juni 2021
tips
Wespen in huis & tuin bestrijden
24 mei 2021
tips
Welke rattensoorten leven er in en rondom je huis?