24 nov 2021
Bestrijd muizen met elektrische muizenverjagers

Muizen in huis is de schrik van iedere huizenbezitter. Je riskeert niet alleen schade aan je woning of bezittingen, maar deze kleine knaagdieren brengen ook nog eens ziekten over. Hoog tijd om dit probleem aan te pakken. Ben jij op zoek naar een diervriendelijke methode om van muizen af te komen? In dat geval is verjagen dé oplossing! Door met elektromagnetische, licht of ultrasone geluiden het leven in huis onaangenaam te maken voor deze dieren, heb jij snel weer het huis alleen.

Diervriendelijk bestrijden

Wanneer je muizenkeutels aantreft in huis weet je eigenlijk al hoe laat het is. Uiteraard wil je dit probleem zo snel en goed mogelijk aanpakken. Vallen en pasta/granen doen hun werk, maar wist je dat er daarnaast nog veel meer manieren zijn om van muizen af te komen? Muisvriendelijke oplossingen zorgen ervoor dat de dieren ongeschonden je huis verlaten. Deze oplossingen zijn ook nog eens ongevaarlijk voor kinderen, honden, katten en vogels. Hierdoor hoef je eigenlijk niet meer om te kijken naar de verjagers, nadat je deze hebt aangesloten.

Muizen ultrasoon verjagen

Muizen hebben een extreem goed gehoor. Zij kunnen frequenties horen die voor ons mensen niet waarneembaar zijn. Deze ultrasone geluidstechnologie is daarom ideaal om je huis vrij te maken en houden van knaagdieren. Je steekt de verjager simpelweg in het stopcontact van de ruimte waar zich de overlast bevindt. Heb je een groot huis? Dan gebruik je in iedere kamer een aparte verjager. De geluidsgolven variëren in hoogte, lengte en toon. Zo wordt voorkomen dat de dieren resistent worden tegen de geluiden. Daarom is de verjager blijvend effectief. De frequentie van het geluid is zo hoog dat honden, katten, vogels en mensen hier geen last van hebben. Na 21 dagen heeft het geluid zijn effect bereikt en is je huis weer muisvrij.

Het is raadzaam om de in- en uitgangen aan de buitenkant van je huis te dichten nadat de muizen verjaagd zijn.

Muizen elektromagnetisch verjagen

Zitten de muizen in de vloeren, plafonds of muren? Ultrasoon geluid kan slecht door vaste voorwerpen heen bewegen. In dat geval is het beter om te kiezen voor een elektromagnetische verjager. Dit komt doordat de elektromagnetische pulsen worden vervoerd door de kabels. Dit voorkomt onder andere dat muizen de ruimtes tussen de muren en plafonds gebruiken om zichzelf te verplaatsen. De pulsen bevatten veranderende frequenties, waardoor er niet snel gewenning optreedt.

Het kan in de eerste dagen na gebruik zijn dat je veel muizen in huis ziet lopen of rennen. Dit betekent niet dat de elektromagnetische pulsen geen effect hebben of dat nieuwe knaagdieren onderkomen hebben gezocht in of rond je huis. De werking van het apparaat zorgt ervoor dat muizen uit hun schuilplaats komen en een weg naar buiten proberen te zoeken. Om deze reden is het belangrijk om gaten en kieren pas na 21 dagen te dichten. Anders kunnen de dieren het huis niet verlaten.

De elektromagnetische muizen- & rattenverjager is een diervriendelijke manier om muizen te verjagen, zonder het gebruik van vallen of pasta/granen. Dicht na zo’n drie weken de gaten in de buitenmuren met stootvoegroosters en sluit overige gaten met hout of cement. Muizen kunnen zich door zeer kleine gaten wurmen. Sluit daarom zelfs de allerkleinste openingen goed af om zeker te weten dat ze niet terugkomen.

Muizen 3-in-1 verjagen

Om zeker te zijn dat deze vervelende knaagdieren je huis verlaten, is het ook mogelijk om gebruik te maken van verjagers die meerdere technologieën combineren. Kies hierbij voor een soort die naast elektromagnetische en ultrasone trillingen, gebruik maakt van licht. Lichtflitsen hebben een grote afschrikwekkende werking op knaagdieren. Zij bevinden zich namelijk het liefst op donkere, verscholen plaatsen. Door het licht voelen ze zich minder prettig en gaan daarom op zoek naar een nieuw onderkomen.

De elektromagnetische pulsen zijn ook door muren en plafonds werkzaam, waardoor muizen op moeilijk bereikbare plekken ook worden blootgesteld aan de werking van de verjager.

Na 21 dagen is het volle effect bereikt. Wanneer de muizen je huis verlaten hebben, voorkom je met KB Stootvoegroosters dat deze dieren terugkeren.

Voor aanvullende effectiviteit zijn deze diervriendelijke verjagers te combineren met muisvriendelijke vallen. Wanneer ze in de kooi lopen, sluit deze zodat ze er niet meer uit kunnen. Door de kooi op een veilige plek, ver van je huis weer te openen, zorg je dat jouw huis snel weer vrij van knaagdieren is. Bekijk daarnaast ons volledige assortiment om muizen te vangen of uit je huis te weren.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=elektrische-muizenverjagers

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=
26 januari 2022
Zo bestrijd je nestjes van zilvervisjes
12 januari 2022
Muisvriendelijk verjagen
4 januari 2022
Tips om in de winter ratten buiten de deur te houden