11 jun 2019

6 tips om muizen in huis te voorkomen

tips

Wanneer je last hebt van muizen in huis, is dat natuurlijk erg vervelend. Voorkomen is dan ook beter dan bestrijden! Met een aantal simpele tips & tricks kun je voorkomen dat deze ongewenste bezoekers zich nestelen in jouw huis.

  1. Een nette, dichte kruipruimte
  2. Ruim etensresten op
  3. Korte beplanting in de tuin
  4. Houd het huis schoon
  5. Kruipruimte luchten
  6. Een elektrische verjager

1. Een nette, dichte kruipruimte

Wanneer je ervoor zorgt dat jouw kruipruimte opgeruimd en helemaal gesloten is, krijgen muizen geen kans om zich hier te nestelen. Muizen kunnen al door de meest krappe openingen van slechts een halve centimeter kruipen, dus ook wanneer je slechts een kleine opening in je kruipruimte hebt, is het van belang om deze volledig dicht te maken. Dit geldt overigens voor alle kieren in huis. Het dichtmaken kun je bijvoorbeeld doen met speciale weringspasta of tijdelijk met staalwol, dit zijn materialen waar muizen niet graag doorheen knagen. Haal ook nestmateriaal uit de kruipruimte, zoals isolatie en oude spullen, zodat muizen niet de kans krijgen om zich hiertussen te nestelen.

2. Ruim etensresten op

Door alle etensresten goed op te ruimen in huis, maak je jouw huis al een stuk minder aantrekkelijk voor muizen. Dit geldt niet alleen voor onze etensresten, maar ook voor de etensresten van eventuele huisdieren. Het opbergen van eten(sresten) doe je het beste in potten van metaal, glas of stevig plastic. Muizen kunnen namelijk eenvoudig door kartonnen en plastic verpakkingen heen knagen.

3. Korte beplanting in de tuin

Zorg ervoor dat de planten in jouw tuin niet te hoog zijn, zeker als deze dicht tegen het huis aan staan. Muizen zijn namelijk erg goede klimmers en kunnen door hoge planten of bomen gemakkelijk het dak bereiken. Wanneer er dan ook nog gaten in de dakranden zitten of de dakpannen beschadigd zijn, zullen muizen gemakkelijk kunnen toetreden tot het huis.

Ook is het van belang dat je onkruid uit de tuin verwijdert, zodat dit geen schuilplaats biedt voor muizen. Een goed onderhouden tuin zal helpen voorkomen dat muizen zich vestigen in jouw huis.

4. Houd het huis schoon

Door regelmatig te stofzuigen, kun je voorkomen dat muizen afkomen op etensresten die op de grond zijn blijven liggen. Ruim ook overige rommel en afval op, zodat muizen dit niet kunnen gebruiken als schuilplaats of nestmateriaal. Zet het afval niet open en bloot buiten, maar gooi volle vuilniszakken in de container.

5. Kruipruimte luchten

Het is belangrijk om jouw kruipruimte af en toe te luchten. Muizen zijn namelijk gek op vochtige, warme ruimtes. Door gaas voor de ventilatieopeningen in jouw kruipruimte te plaatsen, kun je deze goed luchten, zonder dat er muizen door de ventilatieopeningen kunnen kruipen.

6. Een elektrische verjager

Elektrische muizenverjagers zijn apparaten die zijn ontworpen om muizen af te schrikken en te verjagen door gebruik te maken van ultrasone geluiden of elektromagnetische golven. Ze zijn diervriendelijk en super eenvoudig te installeren. Je plaats ze in het stopcontact en je verjager gaat direct aan het werk. Bekijk onderstaande video van de KB Muizen- & Rattenverjager 130m2 op basis van elektromagnetisme. Hier vind je de andere varianten van KB Home Defense.

Heb je - ondanks het toepassen van deze tips - toch last van muizen in huis? De producten van KB Home Defense helpen je om muizen effectief te bestrijden. Bekijk onze producten tegen muizen hier!

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer