25 nov 2019

Muizenkeutels herkennen

tips

Vermoed je dat je last hebt van muizen in huis? Er zijn verschillende kenmerken die duiden op een muizenplaag. In dit artikel leer je hoe je muizenkeutels in huis kunt herkennen.

  1. Kenmerken muizenkeutels
  2. Verwijderen muizenkeutels

Kenmerken muizenkeutels

Muizenkeutels zijn vrijwel altijd de eerste tekenen van muizen in huis. Omdat muizen op verschillende plekken eten en overal lopen, zul je deze keutels op verschillende plekken in huis tegenkomen. Je kunt de keutels van een muis herkennen aan de grootte van 3 tot 8 mm, ze lijken een beetje op extra grote chocolade hagelslag. Een muis produceert ongeveer 50 tot 80 keutels per dag. Je zult dus ongetwijfeld een groot aantal keutels terugvinden, wanneer je muizen in huis hebt.

Aan de muizenkeutels zelf kun je ook zien of er een muizenplaag actief is, of dat de keutels oud zijn. Zachte, glanzende keutels duiden namelijk op een actieve muizenplaag. Mocht je twijfelen of de keutels die je vindt muizenkeutels of rattenkeutels zijn, hier lees je hoe je rattenkeutels kunt herkennen.

Verwijderen muizenkeutels

Wanneer je muizenkeutels in huis vindt, ruim je deze natuurlijk zo snel mogelijk op. Dit is niet alleen goed voor de hygiëne, maar op deze manier kun je ook controleren of er de volgende dag alweer nieuwe keutels liggen. Hoewel je muizenkeutels overal tegen kunt komen, zul je deze vaak terugvinden op een hoopje, op plekken waar veel leven is, zoals keukenkastjes of langs de muren. Zo hebben muizen toch nog hun voorkeuren.

Weet je na het lezen van dit artikel zeker dat je last hebt van muizen in huis? Onderneem dan direct actie en ontdek de producten van KB Home Defense om muizen te vangen of bestrijden. Kies bijvoorbeeld voor KB Muizen Pasta Magik Paste. Deze pasta is geschikt voor droge en natte ruimtes en doodt muizen al na  één consumptie. 

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer