25 nov 2019
Muizenkeutels herkennen
tips

Vermoed je dat je last hebt van muizen in huis? Er zijn verschillende kenmerken die duiden op een muizenplaag. In dit artikel leer je hoe je muizenkeutels in huis kunt herkennen.

Kenmerken muizenkeutels

Muizenkeutels zijn vrijwel altijd de eerste tekenen van muizen in huis. Omdat muizen op verschillende plekken eten en overal lopen, zul je deze keutels op verschillende plekken in huis tegenkomen. Je kunt de keutels van een muis herkennen aan de grootte van 3 tot 8 mm, ze lijken een beetje op extra grote chocolade hagelslag. Een muis produceert ongeveer 50 tot 80 keutels per dag. Je zult dus ongetwijfeld een groot aantal keutels terugvinden, wanneer je muizen in huis hebt.

Aan de muizenkeutels zelf kun je ook zien of er een muizenplaag actief is, of dat de keutels oud zijn. Zachte, glanzende keutels duiden namelijk op een actieve muizenplaag. Mocht je twijfelen of de keutels die je vindt muizenkeutels of rattenkeutels zijn, hier lees je hoe je rattenkeutels kunt herkennen.

Verwijderen muizenkeutels

Wanneer je muizenkeutels in huis vindt, ruim je deze natuurlijk zo snel mogelijk op. Dit is niet alleen goed voor de hygiëne, maar op deze manier kun je ook controleren of er de volgende dag alweer nieuwe keutels liggen. Hoewel je muizenkeutels overal tegen kunt komen, zul je deze vaak terugvinden op een hoopje, op plekken waar veel leven is, zoals keukenkastjes of langs de muren. Zo hebben muizen toch nog hun voorkeuren.

Weet je na het lezen van dit artikel zeker dat je last hebt van muizen in huis? Onderneem dan direct actie en ontdek de producten van KB Home Defense om muizen te vangen of bestrijden.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=muizenkeutels-herkennen

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=tips
23 september 2021
tips
Last van mollen? Verjaag ze met geluid
23 juni 2021
tips
Wespen in huis & tuin bestrijden
24 mei 2021
tips
Welke rattensoorten leven er in en rondom je huis?