23 sep 2021
Last van mollen? Verjaag ze met geluid
tips

Een mol in je tuin kan voor flinke problemen zorgen. Daarom wil je zo snel mogelijk af van deze ongewenste gasten. In ons eerdere blogartikel deelden wij onze tips om mollen in de tuin te voorkomen en te vangen. KB Home Defense heeft nu een extra oplossing die ook nog eens makkelijk en veilig is in gebruik: De KB Home Defense Mollenverjager.

Overlast van een mol herkennen

Het is niet moeilijk om te zien of je last hebt van een mol in de tuin. In grasvelden ontstaan vaak de welbekende “molshopen” die de aanwezigheid van deze gravers verraadt. Dit zijn plekken waar de mol uit de grond komt en gras kapot maakt. Soms lijkt het werk van mollen onschuldig, maar het kan grote schade aanrichten. Mollen graven een gangenstelsel onder jouw tuin of oprit. Op deze manier kunnen delen van jouw tuin of het straatwerk verzakken. Het is dus van groot belang om de mol snel te verjagen om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Mollen vangen of verjagen?

Om de schade door mollen te stoppen is het vangen van mollen een eerste optie. Met de Mollenklem van KB Home Defense geniet je binnen de kortste keren van een tuin zonder deze ondergrondse werkers. Zodra de mol zich in de tunnel beweegt loopt hij, dankzij de grijpers, vast in in de klem.

Voorkom je liever mollen in plaats van ze te moeten vangen? Naast het toepassen van de tips uit onze eerdere blog, is er ook de KB Home Defense Mollenverjager. De mollenverjager wordt in de grond gestoken en zendt elke dertig seconden geluidstrillingen uit tot maximaal 800 m2. De mol ervaart het vibrerende geluid als onprettig. Mollen hebben namelijk een extreem goed ontwikkeld gehoor en zijn hierdoor erg gevoelig voor deze trillingen. Dit werkt ook intimiderend voor knaagdieren, omdat ze deze associëren met een inkomende dreiging, zoals een naderend roofdier. Hierdoor blijven mollen weg uit jouw tuin. De geluidstrillingen zijn zo laag dat deze voor mensen niet hoorbaar zijn.

Bij het plaatsen van de mollenverjager is het belangrijk om het apparaat niet in de grond te duwen, maar eerst een gat te graven. Bewerk de grond ook minimaal twee weken voor het plaatsen van het apparaat, zodat de leefomgeving inclusief schuilplaatsen verstoord raakt. Hierdoor is jouw tuin niet langer de ideale woonkamer voor mollen.
Omdat de KB Mollenverjager op batterijen werkt, is het raadzaam om regelmatig te controleren of het apparaat nog steeds trillingen produceert.

Bij gebruik van de KB Home Defense Mollenverjager 800m2 kan de mol zelf een nieuwe plek zoeken om te gaan wonen, waar hij voldoende voedsel kan vinden en ver genoeg bij andere mollen vandaan blijft. Dat is voor zowel jouw tuin als voor de mol heel erg fijn!

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
28 mei 2019
Ratten effectief bestrijden
5 juni 2019
Muizen in huis verjagen en bestrijden
11 juni 2019
5 tips om muizen in huis te voorkomen