05 apr 2023

Wat kan je afleiden aan de staat van de muizenkeutels?

tips

Muizenkeutels…misschien heb je ze weleens in je huis gehad. Je vindt ze vaak terug in kruipruimtes, naast plinten, in kastjes, achter de verwarming en in garages. Deze uitwerpselen moeten snel opgeruimd worden, omdat ze ziektes meebrengen. Maar hoe lang liggen die keutels er al? En wat is er af te leiden uit de staat van die uitwerpselen? Dat gaan wij jou uitleggen. 

  1. Muizenkeutels in je huis
  2. Muizenkeutels herkennen
  3. Houd muizen buitenhuis met KB

Muizenkeutels in je huis

Muizen komen via de kleinste gaatjes woningen binnen. Zo’n gaatje hoeft maar een halve centimeter breed te zijn. Een muis wurmt zich hier met gemak doorheen. Lekker eten en een warm verblijf is waar deze beestjes zich fijn voelen. Vooral in de wintermaanden zijn zij hard op zoek naar een ‘hotel’ om te overwinteren. De muizen zoeken dan op jouw zolder een warm plekje om te overwinteren en daar zijn wij als bewoners helemaal niet blij mee. De muizen verspreiden ziektekiemen, laten rotzooi achter, eten voedsel op en richten schade aan in je kledingkast, aan meubels, aan elektrische kabels en andere waardevolle items. Het is essentieel dat je maatregelen neemt om muizen te voorkomen met bijvoorbeeld KB Stootvoegroosters, verjagen met KB Muizen- & Ratten verjager, vangen met KB Muizenvangkooi Kunststof of bestrijden met KB Muizen Pasta.

Muizenkeutels herkennen

Muizenkeutels zijn donkere keutels van 3 tot 8 mm lang. Een muis laat op een dag veel uitwerpselen rondslingeren. Hij heeft immers geen wc waar hij netjes op gaat zitten om zijn behoefte te doen. Vandaar dat je overal in huis keuteltjes tegenkomt. Zo legt een muis zo’n 50 tot 80 keutels per dag. De keuteltjes, ter grootte van een hagelslagje, zeggen veel over de gezondheid en het welzijn van de muis.

De keutels die klein en donker zijn, duiden erop dat de muis ze recent heeft laten rondslingeren. Wanneer de uitwerpselen groot en licht zijn, zijn ze oud en zijn ze er al een tijd geleden neergelegd. In een droge omgeving worden de keutels droger.

Uit de vorm en samenstelling van muizenkeutels kan worden afgeleid in welke omgeving de muis zich bevindt. De keutels zijn meestal klein en afgeplat, maar wanneer ze lang en dun zijn betekent dit dat de ruimte waarin ze zich bevinden krap is. 

Als je muizenkeutels in huis vindt, pak ze dan zo snel mogelijk op. Niet alleen voor de hygiëne, maar ook om te kunnen checken of er de volgende dag weer nieuwe liggen. Muizenkeutels vind je overal, maar meestal zie je ze in hoekjes waar veel leven is, zoals keukenkastjes of langs muren. Zelfs muizen hebben voorkeuren!
 

Houd muizen buitenhuis met KB 

Bij KB Home Defense hebben we alles wat je nodig hebt om muizen te voorkomen, verjagen, vangen en te bestrijden. Bekijk de verkooppunten of bestel online via onze website bij aangesloten verkooppartners. Wil je meer tips voor het verjagen van deze ongewenste gasten in huis? Lees onze tips & tricks.

Met de producten van KB Home Defense maak je een eind aan je muizenprobleem. Je hoeft niet langer met deze ongewenste gasten in je huis te leven. De producten zorgen ervoor dat je je weer thuis en ontspannen voelt. Maak je huis op een snelle, effectieve en veilige manier weer jouw thuis. Voor elke plaag en locatie hebben we een diervriendelijke oplossing. Bekijk ons aanbod voor alle mogelijke oplossingen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer