03 mrt 2023

Zo herken je een wespennest in je tuin

tips

Zit je net lekker in de tuin om te genieten van het zonnetje als je meerstemmig gezoem hoort. Net als de voorgaande dagen. Of heb je misschien wespen zien terugkomen? Dan is de kans groot dat er een wespennest in de buurt is. Wespen kunnen agressief worden wanneer zij zich bedreigd voelen, dus het is zeer belangrijk om erachter te komen of je een wespennest in je tuin hebt. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten om een wespennest in je tuin te identificeren.

  1. Wespen
  2. Groepsgedrag
  3. Zoemen
  4. Een wespennest
  5. Een wespennest gevonden en dan?
  6. Moet ik een wespennest altijd laten verwijderen?

Wespen

In de zomerperiode is het niet ongewoon om de zwart-gele insecten voorbij te zien komen, maar zodra het vaker gebeurt kan er meer aan de hand zijn. Deze intelligente insecten komen af op voedsel. Zie je ook regelmatig wespen vliegen, terwijl er geen eten in de buurt is, dan is dat een extra teken dat hun woning niet ver uit de buurt is. Om te zorgen dat je veilig kan genieten van je zomerse dagen is de KB Wespenval Pesticidevrij een oplossing. 

Groepsgedrag

Als je een groep wespen ziet die zich op een bepaalde plek in je tuin lijken te verzamelen, kan dit duiden op de aanwezigheid van een wespennest in de buurt. Houd deze plek enkele dagen in de gaten. Het kan zijn dat de wespen steeds op dezelfde locatie terugkomen. Dit vergroot de kans dat hun nest hier gevestigd is. Houd wel voldoende afstand. Wespen hebben de neiging om hun nest te beschermen. Wanneer je er te dicht bij in de buurt komt kunnen ze agressief worden.

Zoemen

Een nest vol wespen kan nogal een kabaal geven. Vaak hoor je dan ook een meerstemmig zoemen als je vlak in de buurt van het wespennest staat. Door te kijken of je de geel-zwarte insecten ziet vliegen rond de plaats waar je het geluid hoort, kan je de locatie van het nest makkelijker vinden.

Een wespennest

Bij het werken in de tuin kan je zomaar een wespennest tegenkomen. Je ziet vaak niet direct of het een actief nest is. Probeer daarom om afstand te houden. Wespen maken hun nesten vaak op beschutte plaatsen zoals in bomen, struiken, in de grond of onder de dakrand. Het nest kan eruit zien als een bal of koepelvormige structuur en kan variëren in grootte.

Een wespennest gevonden en dan?

Als je denkt dat je een wespennest in de tuin hebt is het belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te dicht bij het nest te komen. Wespen kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen, dus het is het beste om een professionele ongediertebestrijder te bellen om het nest veilig te verwijderen.

Moet ik een wespennest altijd laten verwijderen?

Het is belangrijk om te onthouden dat wespen nuttige insecten zijn die helpen bij het bestuiven van planten en het controleren van andere insectenplagen. Als je een grote tuin hebt, en het nest zich ver van het huis of de patio bevindt, dan is het soms mogelijk om het nest te laten zitten. 

ls het wespennest in je woning of schuur zit kan dit een onveilig gevoel geven. Met de KB Wespen Spray bestrijdt en verwijder je de wespen. Doe dit in de avonduren, wanneer alle wespen zich in het nest bevinden. Draag hierbij altijd beschermende kleding. Bij twijfel over de grootte van het nest kan je het beste een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer