25 feb 2020

8 tips om zilvervisjes te voorkomen & bestrijden

tips

Ondanks dat zilvervisjes niet direct voor grote schade in huis zorgen, kunnen ze wel erg vervelend zijn. Ontdek je zilvervisjes in huis? We geven je acht tips om zilvervisjes te voorkomen én te bestrijden.

  1. Voorkom lekkende kranen en natte plekken
  2. Zorg voor een lage luchtvochtigheid
  3. Zet de verwarming nooit hoger dan 21 graden
  4. Maak kieren en naden dicht
  5. Berg eten(sresten) goed op
  6. Maak regelmatig schoon
  7. Gebruik onze Zilvervisjes Spray
  8. Probeer onze Zilvervisjesval

1. Voorkom lekkende kranen en natte plekken

Zilvervisjes zijn dol op natte plekken in huis. Je vindt ze dan ook vaak in gootstenen, in bad of andere vochtige plekken in huis zoals op zolder of in de kelder. Laat ook geen vochtige doekjes rondslingeren, dit is een ideale broedplaats voor zilvervisjes. Door te voorkomen dat kranen lekken en er andere vochtige/natte plekken in huis ontstaan, verklein je de kans op zilvervisjes in huis.

2. Zorg voor een lage luchtvochtigheid

Een hoge temperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, creëert een ideale leefomgeving voor zilvervisjes. Houd de luchtvochtigheid in huis dan ook laag, door regelmatig ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Als je goed ventileert, is de luchtvochtigheid in huis lager.

3. Zet de verwarming nooit hoger dan 21 graden

Je kon het hierboven al lezen: zilvervisjes zijn dol op warme en vochtige plekken. Ze zijn op hun aller gelukkigst bij temperaturen boven de 21 graden Celsius, dus zorg ervoor dat de verwarming in de winter niet boven deze temperatuur uitkomt.

4. Maak kieren en naden dicht

Zilvervisjes verstoppen zich maar al graag tussen kleine kieren en naden en laten zich regelmatig zien in huis. Maak met kit alle kieren en naden in huis dicht, om te voorkomen dat zilvervisjes jouw huis binnendringen. Doe dit ook bij plinten en behang. De ruimte tussen plinten en achter het behang is namelijk een ideaal gangenstelsel voor zilvervisjes om zich voort te bewegen.

5. Berg eten(sresten) goed op

Wist je dat zilvervisjes dol zijn op aardappelen of fruit? Dit zijn ideale broedplekken voor deze glimmende beestjes. Ruim eten dan ook goed op, gooi etensresten weg en voorkomen openstaande verpakkingen in de kast.

6. Maak regelmatig schoon

Ook al is een slechte hygiëne in huis niet per se een oorzaak van de aanwezigheid van zilvervisjes, het schoonhouden van je huis kan zeker geen kwaad. Laat geen voedselresten achter en berg papier en karton goed op. Zo creëer je niet onnodig fijne plekjes voor zilvervisjes om zich te nestelen.

7. Gebruik onze Zilvervisjes Spray

Hebben bovenstaande tips niet geholpen? Probeer dan eens de producten van KB Home Defense voor een effectieve bestrijding van zilvervisjes. De KB Home Defense Zilvervisjes Spray is nieuw in ons assortiment en zorgt voor een effectieve bestrijding van zilvervisjes, papiervisjes én ovenvisjes in woonruimten. De spray is geschikt voor een pleksgewijze bestrijding van zilvervisjes. Spuit met de spuitspriet op de te behandelen plaatsen totdat deze zichtbaar zijn. De spray kent een nawerking van vier tot zes weken, waardoor je zeker een maand lang af bent van de zilvervisjes in huis.

8. Probeer onze Zilvervisjesval

Naast de spray, heeft KB Home Defense ook een KB Zilvervisjesval waarmee je zilvervisjes kunt vangen. Zeker handig wanneer de zilvervisjes je te snel af zijn en een pleksgewijze bestrijding met de spray lastig is.

De zilvervisjesval bootst een schuilplaats voor zilvervisjes na. Doordat ze blijven kleven, kunnen ze geen kant meer op. Eén verpakking bevat drie kleefvallen waarmee jouw huis tot wel 90 dagen vrij is van zilvervisjes.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer