30 jul 2023

Hoe plaats je een mollenklem?

tips

Mollen vormen een plaag in tuinen en gazons en het is een uitdaging om ze effectief te bestrijden. Een van de meest gebruikte methoden om mollen te vangen is door het plaatsen van mollenklemmen. Hoewel het gebruik van een mollenklem misschien intimiderend lijkt, is het eigenlijk een eenvoudig proces dat met zorg moet worden uitgevoerd. In dit artikel geven we een beknopte handleiding over hoe je een mollenklem correct plaatst om mollen op een snelle en daardoor meer humane en effectieve manier te vangen.

  1. Het belang van een goed geplaatste mollenklem
  2. De voorbereidingen voor het plaatsen van een KB Mollenklem
  3. Hoe plaats je een KB Mollenklem?
  4.  Wat moet je doen als de mol gevangen is?

Het belang van een goed geplaatste mollenklem

Een goed geplaatste mollenklem is van belang voor een effectieve vangst en het beschermen van je tuin. Een klem die niet volledig in de mollengang zit, resulteert in een gemiste vangst, waardoor de mol vrij blijft doorgraven en schade blijft veroorzaken. Bovendien zorgt een slecht geplaatste mollenklem er ook voor dat de mol onnodig wordt verwond.

De voorbereidingen voor het plaatsen van een KB Mollenklem

Voordat je een mollenklem plaatst, is het van groot belang om de nodige voorbereidingen te treffen. Deze stappen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je de beste kans hebt op een succesvolle vangst van de mol. 

  1. Kies de juiste mollenklem: Er zijn verschillende mollenklemmen beschikbaar. Bekijk hier de KB Mollenklem
  2. Zoek de actieve mollengangen: De verse molshopen zijn meestal de meest actieve mollengangen. 
  3. Zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt zoals een schop of een tuinschep. 

Hoe plaats je een KB Mollenklem?

Het plaatsen van een mollenklem moet zorgvuldig gebeuren. Wij vertellen jou graag hoe je dit zo goed mogelijk doet. 
 

  1. Zorg ervoor dat de KB Mollenklem geen menselijke geuren heeft. Doe dit door de KB Mollenklem een paar dagen buiten in de regen te leggen of hem te begraven in een emmer met grond.

Tip: Draag voor de veiligheid en geur handschoenen bij de plaatsing van de mollenklem. 

2. Lokaliseer de mollengang. Dit doe je door een stokje 10 tot 20 centimeter diep rondom de molshoop in de grond te stoppen. 

3. Graaf met een klein schepje de grond uit deze gang, totdat je de mollengang ziet. Span de KB Mollenklem en plaats de mollenklem in de gang. 

Tip: Zorg ervoor dat de grijpers precies voor de gang staan en dat de gevoelige veer boven de tunnel opening blijft. Zo zal de veer dichtklappen bij bewegingen van de mol. Plaats de KB Mollenklem niet op een plek waar huisdieren en kinderen toegang hebben tot de mollenklem.

4. Bedek de KB Mollenklem met bladeren en plaats hierover een emmer. Op die manier wordt zonlicht afgeschermd en onthoud je de plek waar de KB Mollenklem is geplaatst. 

5. Check iedere dag of de mol is gevangen.

Tip: Wanneer na een paar dagen de mol nog niet gevangen is, kan je de mollenklem het beste verplaatsen naar een andere actieve mollengang.

Wat moet je doen als de mol is gevangen? 

Open de KB Mollenklem, zodat je de mol er tussen uit kan halen. Gooi de mol weg in de restcontainer.

KB helpt jouw huis & tuin vrij te houden van ongewenste gasten. Met onze tips & tricks blijven mollen op afstand. Meer informatie nodig? Lees al onze tips of bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer