22 jan 2020

Groene aanslag verwijderen

tips

Met een terras of tegels in je tuin, heb je er vast wel eens last van gehad: groene aanslag. Een vervelend én hardnekkig probleem waar je niet zomaar vanaf komt. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om groene aanslag te voorkomen en te verwijderen.

  1. Wat is groene aanslag?
  2. Oorzaken & Voorkomen
  3. Groene aanslag verwijderen

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mos en algen die zich nestelen op harde ondergronden in de tuin, op het terras of op het balkon. Denk bijvoorbeeld aan ondergronden zoals tegels, beton of hout.

Groene aanslag is een veelvoorkomend probleem waar bijna iedere tuinbezitter ooit wel eens last van heeft gehad.

Oorzaken & Voorkomen

Groene aanslag komt vaak voor op donkere of schaduwrijke plekken waar het vochtig is. In deze omstandigheden zullen je tegels, terras en muur sneller groen uitslaan. Voornamelijk in het najaar, wanneer de dagen korter en donkerder worden en het doorgaans meer regent, is groene aanslag een probleem dat vaak voorkomt. Omdat mos en algen water ook nog eens vasthouden, verspreidt groene aanslag zich snel over jouw tuin.

Je kunt groene aanslag proberen te voorkomen door te zorgen voor een betere afwatering in de tuin. Dit kun je doen door het terras wat op te hogen of aflopend te maken. Is je tuin dichtbegroeid? Dan helpt het ook om de dichte beplanting regelmatig te snoeien. Zo vergroot je de kans dat zonlicht sneller en directer op de tegels schijnt, waardoor je groene aanslag voorkomt.

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag is hardnekkig, dus de kans is groot dat het je niet lukt om het volledig te voorkomen in je tuin. Gelukkig is er een aantal dingen dat je kunt doen om groene aanslag zelf verwijderen.

Hogedrukreiniger

Een effectieve oplossing is het gebruiken van een hogedrukreiniger. Door de hoge kracht van dit apparaat wordt elke harde ondergrond krachtig, snel én effectief gereinigd. Doe dit alleen op dagen dat het warm, zonnig en droog is. Zo zorg je ervoor dat het water snel opdroogt en voorkom je dat door de vochtige omstandigheden juist groene aanslag ontwikkelt.

Producten tegen groene aanslag

Is het niet gelukt om de groene aanslag met bovenstaande tips te verwijderen? Probeer dan de KB Groene Aanslag Reiniger. Deze reiniger is niet alleen bedoeld om groene aanslag te reinigen, maar is ook geschikt om toe te passen ter preventie van groene aanslag. De reiniger is geschikt voor diverse ondergronden, zoals muren, daken, tegels, ramen en zelfs tuinmeubelen.


Verwijder eerst het vuil van het te behandelen oppervlak. Vervolgens meng je 100 ml KB Groene Aanslag Reiniger met 2 liter water. Dit is voldoende voor een oppervlak van 10 m². Vervolgens giet je het mengsel op de plek en schrob je de groene aanslag weg met een borstel. Spuit niet na met water, zodat het middel goed kan intrekken.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer