04 apr 2022

Zo installeer je het beste een muizenval

tips

Muizen zijn erg goed in het zichzelf uitnodigen op plekken waar zij eigenlijk helemaal niet welkom zijn. Zodra jij de eerste tekenen van muizen in jouw huis signaleert, is het tijd om actie te ondernemen. Deze kleine en vooral snelle dieren planten zich in een mum van tijd voort met een plaag tot gevolg. Muizen zijn altijd op zoek naar eten en zijn daarom makkelijk te verleiden met iets lekkers.

  1. Traditioneel muizen vangen
  2. Eenvoudig muizen vangen
  3. Alternatieve bestrijdingsmiddelen

Traditioneel muizen vangen

Wanneer je denkt aan een muizenval zie je al automatisch het houten plankje met metalen beugel voor je. Dat is ook niet zo gek, want deze methode wordt al sinds 1800 toegepast om muizen te vangen. En iets wat goed werkt, heeft geen aanpassing nodig. Hooguit heeft deze methode een kleine metamorfose ondergaan, maar de werking is nog steeds hetzelfde.

Een houten muizenval bevat vrijwel altijd een sterke beugel en een triggerplateau die door middel van een stang in verbinding staat met de beugel. Het triggerplateau is bedoeld om het lokaas op neer te leggen. Wanneer de muis vervolgens aan het lokaas wilt knabbelen, schiet de stang los en daarmee ook het triggerplateau van de beugel. Hierdoor klapt de beugel met een enorm hoge snelheid dicht. Door deze harde klap is de muis vrijwel altijd meteen dood zónder langdurig en onnodig leed.

Gebruiksaanwijzing KB Klassieke houten muizenval

  • Trek voor het installeren van de muizenval handschoenen aan. Muizen herkennen namelijk de geur van mensen. Dit kan ze afschrikken, waardoor ze niet in de buurt komen van de val;
  • Plaats lokaas op het gele gedeelte van de val (het triggerplateau);
  • Activeer vervolgens de val door de veer te spannen en het uiteinde van de stang in het gele gedeelte te plaatsen;
  • Wil je de val gevoeliger maken voor beweging? Schuif dan het uiteinde van de stang naar de ‘S’;
  • Plaats vervolgens de val met lokaas horizontaal tegen een muur of wand, in een vermoedelijk looppad van een muis;
  • Nadat de val is afgegaan verwijder je het lokaas en het dode knaagdier. Verpak deze in plastic en gooi deze in de kliko.

Gebruik dit product veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Eenvoudig muizen vangen

De houten muizenval bestaat tegenwoordig ook in meer luxere uitvoeringen. Het principe blijft hetzelfde, maar de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid hebben een upgrade gekregen. De KB Muizenval Kunststof is daar een goed voorbeeld van. Deze muizenval is eenvoudig te installeren, maar daarnaast ook makkelijk schoon te maken en dus herbruikbaar. Zo heb jij altijd een muizenklem bij de hand wanneer jij muizen in huis vermoedt. Handig toch?

Gebruiksaanwijzing KB Muizenval Kunststof

  • Trek voor het installeren van de muizenval handschoenen aan. Muizen herkennen namelijk de geur van mensen. Dit kan ze afschrikken, waardoor ze niet in de buurt komen van de val;
  • Plaats een lokaas in de daarvoor bestemde houder;
  • Activeer de val door op ‘’press here’’ te duwen tot je een klik hoort. Doe dit op een vlakke ondergrond;
  • Plaats de val vervolgens met lokaas dichtbij een wand of voorwerp in een ruimte waar de muizen actief zijn;
  • Nadat de val is afgegaan verwijder je het lokaas en gooi je het dode knaagdier in plastic verpakt in de kliko;
  • Maak de val grondig schoon en berg deze op voor een volgende keer.

Gebruik dit product veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Welk lokaas is het meest geschikt voor een muizenval?

Muizen hebben een veelzijdig smakenpalet. Ze eten werkelijks alles, hartig en zoet. Van koekjes tot snoepjes en van fruit tot pindakaas. Een hongerige muis eet het op. Wel staan muizen erom bekend dat zij hun voorkeur geven aan vet en voedselrijk eten. Lokaas met een sterke geur is een goed middel voor in de muizenval. Door met verschillende soorten lokaas te experimenteren kom je er het beste achter waar de muizen in jouw huis voor “zwichten”. Lukt het niet met het eerste lokaas, probeer dan iets anders. Muizen zijn dol op pindakaas, heb je dat al geprobeerd? Dit product is namelijk nauwelijks vatbaar voor schimmels, dus kan lang op de muizenval blijven zitten. Check iedere dag je muizenvallen. Wanneer je geen vangst hebt kijk dan of het lokaas nog steeds 'vers' is en verplaats vallen indien je langdurig niets vangt.

Alternatieve bestrijdingsmiddelen

Gebruik jij liever geen muizenval? KB Home Defense heeft meerdere alternatieve bestrijdingsmiddelen in het assortiment om een muizenplaag tegen te gaan of voor te zijn. Hieronder lichten wij een aantal producten toe.

KB Muizen Pasta Magik Paste

Deze kant-en-klare lokdoos bevat 10 gram lokpasta. De werkzame stof van de KB Magik Paste is alfachloralose. Deze zorgt ervoor dat de muis binnen 24 uur doodgaat. Eén lokdoos is voldoende voor 70 muizen. Dat zijn er een hoop hè? Daarnaast is het een fijn en veilig gevoel dat je niet met je handen de pasta hoeft te doseren of aan te raken. Dit bestrijdingsmiddel is ook in te zetten op vochtige plekken, zoals kelders en magazijnen.

KB Muizen Granen Magik Grain

KB Muizen Granen Magik Grain is een aantrekkelijk lokaas voor het bestrijden van huismuizen in droge ruimtes. Denk hierbij aan zolders, vloeren, plafonds en garages. Eet een muis van het granen lokaas, dan is hij binnen 24 uur dood. Éénmalige consumptie is dus al dodelijk. In de meeste gevallen zal de muizenbestrijding binnen 10 dagen voltooid zijn.

KB Muizen- & Rattenverjagers

Muizen hebben een extreem goed gehoor. Zij kunnen frequenties horen die voor ons mensen niet waarneembaar zijn. De KB Home Defense Muizen- en Rattenverjager bezit een ultrasone geluidstechnologie die ideaal is om je huis vrij te maken én te houden van knaagdieren. Je steekt de verjager simpelweg in het stopcontact van de ruimte waar zich de overlast bevindt.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer