12 apr 2022

Wespen bestrijden met producten die iedereen in huis heeft

tips

Zodra de temperaturen stijgen hoor je al snel gezoem. Wespen zijn in de winter niet zichtbaar, maar in april en mei komen ze uit hun winterslaap. Grote kans dat je wordt geconfronteerd met een van deze geel-zwarte insecten als je net lekker in de tuin zit met een ijsje of zoet drankje. Gelukkig zijn er ook geuren waar wespen niet zo dol op zijn. Zo kan je wespen verjagen met kruidnagel of koffie. Klinkt gek? Er zijn verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die een afschrikwekkende werking hebben.

  1. Geuren om wespen op afstand te houden
  2. Wat als bestrijden en verjagen niet lukt?

Geuren om wespen op afstand te houden

Het is wellicht niet direct een verrassing, maar wespen zijn erg gevoelig voor geuren. Door bepaalde geuren in jouw tuin de boventoon te laten voeren, zul je minder last hebben van overlast.

(Wie)rook

In het algemeen houden insecten niet van rook. Deze dampen worden als irritant ervaren, waardoor jij het rijk alleen hebt op je terras. Kies er bijvoorbeeld voor om wierook te branden om wespen preventief te weren.

Azijn

De geur van azijn is erg overheersend en hierdoor onaantrekkelijk voor de gestreepte insecten. Azijn in direct zonlicht kan de geur versterken, waardoor je zelf ook liever niet langer in de tuin wilt vertoeven. Deze methode is daarom ook het beste geschikt op plaatsen waar je niet of weinig zit. Door dit een dag van te voren te doen, is de kans groot dat je de volgende dag rustig kan genieten van de zon.

Citrus en kruidnagel

Limoen, citroen of sinaasappel verspreidt een heerlijke geur. Steek enkele stukjes kruidnagel in de schil of vrucht voor een dubbel afweersysteem. Leg deze op of in de buurt van je zitplaats.

Ammonia

De geur van ammonia wordt over het algemeen niet als bijzonder prettig ervaren. Gelukkig geldt dit ook voor de gevreesde gestreepte insecten. De bakjes ammonia hoef je niet op je terras te zetten, maar deze mogen ook op enige afstand staan. Hierdoor heb je er zelf geen last van. Let er hierbij op dat huisdieren en kinderen niet bij de bakjes kunnen komen.

Koffie

Mocht je nog koffie zetten met een filter dan is dit de ideale techniek. Zet schoteltjes koffie neer en steek deze aan. De geur en rook van dit mengsel creëert afstand tussen jou en een vervelende angel.

Uien

Net als citrusvruchten, heeft ook de ui een afschrikwekkende werking. Als je zelf al moet huilen tijdens het snijden van een ui, dan is het goed voor te stellen dat insecten nog meer last hebben van de lucht.

Wat als bestrijden én verjagen niet lukt?

Heb je al deze huis-, tuin, en keukenmiddeltjes geprobeerd en heb je toch last van wespen rondom je huis? Hieronder hebben wij onze tips op een rijtje gezet:

  • Hang wespenvallen op
    De KB Wespenval bevestig je makkelijk aan een boom. Kies een plek zo’n 5 meter van het terras. Door meerdere vallen in de tuin te hangen worden wespen hier naartoe gelokt, zodat jij in alle rust kan genieten van een ijsje zonder te worden lastiggevallen.
  • Spray wespenspray
    Zitten er wespen in huis of, erger nog, heb je een wespennest gevonden? Met de KB Wespen Spray 400ml ben je snel verlost van deze nare beestjes. Richten en sprayen is genoeg om ze te verjagen.
  • Laat eten en drinken niet slingeren
    Als er bijzonder veel vliegende insecten op je tafel afkomen, is het slim om eten en drinken direct op te ruimen. Wespen komen namelijk af op etensresten.

Heb je naast wespen ook nog last van andere insecten zoals muggen, vliegen of mieren? Bekijk dan hier ons volledige assortiment om insecten te weren, vangen en verjagen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer