19 feb 2023

Rattenval of rattenvangkooi: wat kies jij?

tips

Als je ratten ziet of hoort is dat flink schrikken. Soms vind je juist alleen rattenkeutels en weet je niet precies hoe groot het probleem is. Is het er een of zijn er meerdere van deze ongewenste knaagdieren in je huis of schuur? In beide gevallen wil je zo snel mogelijk van de ratten af. Met een rattenvangkooi of rattenval ga je direct aan de slag en zie je snel genoeg de omvang van het probleem. Zo heb je snel weer een ongediertevrij thuis. 

  1. Rattenvangkooi
  2. Rattenval
  3. Tips voor het gebruik van een rattenval of vangkooi
  4. Ratten gevangen en dan?

Rattenvangkooi

Met de KB Rattenvangkooi haal je een betrouwbaar en stabiel product in huis om jouw rattenprobleem op te lossen. Je vult de rattenkooi simpelweg met iets lekkers en zet deze op een plek waar je ratten gezien hebt of waar je rattenkeutels gevonden hebt. De kooi klapt dicht, wanneer de rat het voedsel wil pakken. De rat zit nu opgesloten. Met het handige handvat verplaats je de rat gemakkelijk naar een locatie buitenshuis. Doe dit zo snel mogelijk.

De rattenvangkooi is gemaakt van een zeer sterk gegalvaniseerd staal. Zo gaat hij lang mee en is hij meermaals inzetbaar. Als je last hebt van meerdere ratten is het aan te raden om meerdere rattenvangkooien te plaatsen om snel van het probleem af te zijn.

Ook wanneer je buiten last hebt van ratten is de vangkooi de ideale hulp in de strijd om snel af te komen van deze gevaarlijke knaagdieren. Ratten brengen ziekten over en beschadigen je huis en meubels.

Rattenval

Met ratten in of om je huis maak je je al snel zorgen over je veiligheid. Met de KB Rattenval is dat gelukkig snel verleden tijd. Dit handige middel helpt je om ratten te bestrijden, zodat je huis snel weer vrij is van ongedierte. 
De val is makkelijk te installeren. Door deze te vullen met iets lekkers lok je de bruine of zwarte knaagdieren richting de val. Schroef de veiligheidsdop aan de onderkant los, voordat je het eten plaatst. Daarna activeer je de val door op het uiteinde te drukken. Wanneer je een klik hoort staat de val op scherp. Houd kinderen en huisdieren weg van de val. Plaats de val op een locatie waar ratten vaak komen, zoals in de voorraadkast, bij het fornuis of in de bijkeuken.

Zodra de rat gevangen is kan je deze weggooien in de restafvalcontainer. Duurt het even voordat deze wordt geleegd? Stop de dode rat dan in een losse vuilniszak, voordat je deze in de container gooit. Door het compacte design is de val erg stevig en kan hij keer op keer gebruikt worden. 

Tips voor het gebruik van een rattenval of vangkooi

De vangkans vergroot je met de volgende handige tips:

  • Plaats meerdere vallen;
  • Plaats de vallen niet dichter bij elkaar dan ongeveer 1 meter;
  • Zet de vallen maximaal 3 meter uit elkaar;
  • Zorg ervoor dat etenswaren, anders dan wat er in de val zit, goed zijn opgeborgen. Laat bijvoorbeeld na het ontbijt geen borden staan en stofzuig regelmatig. Zorg dat etenswaren goed zijn opgeborgen in luchtdichte voorraadblikken;
  • Lees hier al onze tips voor het succesvol verjagen van ratten.

Ratten gevangen en dan?

Of je nou kiest voor een rattenval of een rattenvangkooi, je maakt snel korte metten met het rattenprobleem in of rondom huis. Het grote verschil zit hem in de methode van vangen. Afhankelijk van je voorkeur kies je de methode die het best bij je past. 
Vergeet na afloop niet om gaten en kieren in huis te dichten met KB Stootvoegroosters. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en voorkomen dat ratten zich een weg naar binnen weten te banen.    

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer