15 nov 2021
Last van muizen? Verjaag ze met geluid

Wanneer je een muis door de woonkamer ziet rennen, gaan er alarmbellen rinkelen. Vooral wanneer je weet dat een muis nooit alleen is, maar meestal met zijn hele familie logeert onder jouw dak. Je wilt zo snel mogelijk af van deze ongenodigde gasten. In dit artikel deelden wij onze tips over het vangen, verjagen of bestrijden van muizen in huis. Deze keer besteden wij graag aandacht aan één van deze tips: muizen verjagen met geluid.

Zo herken je overlast van muizen

Het duurt niet lang voordat je doorhebt dat er muizen in jouw huis aanwezig zijn. Het zijn nieuwsgierige dieren en gaan dan ook graag op pad om het hele huis te verkennen. De eerste duidelijke aanwijzing is de aanwezigheid van muizenkeutels. Waar muizen eten, poepen zij ook. Er bestaat een grote kans dat je de muizenkeutels op één van de favoriete plekjes van deze knaagdieren vindt: de keukenlades of -kastjes. Andere favoriete plekken zijn: op zolder, in de kelder en in de garage. Naast de aanwezigheid van muizenkeutels hoor je ze in huis rennen, knagen aan snoeren of balken en vind je knaagsporen op etenswaren.

Een bijkomend gevaar van muizen in huis is dat zij ziektes kunnen overdragen aan mensen. Denk hierbij aan: salmonella, leptospirose en het hantavirus. Het is dus belangrijk het probleem serieus te nemen en zo snel mogelijk de muizen te verjagen uit je huis.

Muizen voorkomen en verjagen

Het koude weer is in aantocht. Dit is hét moment voor muizenfamilies om op zoek te gaan naar een warme en droge plek. Het is raadzaam om jouw huis onaantrekkelijk te maken voor muizen.

Het vangen van de dieren wordt vaak gezien als een onuitputbaar kat en muisspel. De KB muizen- en rattenverjager maakt het voorkomen en verjagen van muizen een stuk makkelijker. Dit product beschermt jouw huis tegen muizen door middel van ultrasone geluiden. Deze, voor muizen onaangename, tonen werken uitstekend om de knaagdieren preventief buiten de deur te houden, maar ook om ze uit jouw huis te verjagen.

De ultrasone geluiden werken in op het zenuwstelsel van de muis. Het is onaangenaam en daardoor willen ze het huis zo snel mogelijk verlaten of ontwijken. Daarnaast is de frequentie van het geluid zo hoog dat het niet door andere dieren of mensen te horen is.

Bij de aanschaf van het product is de grootte van de ruimte van belang. Zodra het apparaat in het stopcontact zit, werkt het direct 24 uur per dag met een bereik tot 60m2, 130m2 of 220m2. De eerste resultaten zijn na tien tot twaalf dagen zichtbaar. Na 21 dagen zijn de resultaten optimaal.

Bij het gebruik van de KB muizen- en rattenverjager laat je de muizen weten dat het tijd is om een andere verblijfplaats te zoeken. Dat maakt het wonen in jouw eigen huis weer een stuk aangenamer en meer hygiënisch.

Wanneer de muizen zijn verdwenen uit huis is het raadzaam om gaten en kieren direct te dichten. Dit is vaak de ingang van jouw huis voor muizen. Met de KB Stootvoegroosters zorg je ervoor dat deze dieren voortaan voor een dichte deur blijven staan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=muizen-verjagen-met-geluid

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=
26 januari 2022
Zo bestrijd je nestjes van zilvervisjes
12 januari 2022
Muisvriendelijk verjagen
4 januari 2022
Tips om in de winter ratten buiten de deur te houden