12 jan 2022
Muisvriendelijk verjagen

Een muis in huis is de schrik van iedere huizenbezitter. Want is dit er slechts eentje of heb je te maken met een plaag? Muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Daarom is het belangrijk om snel in te grijpen. Dit hoeft echter niet met harde hand, maar kan door middel van diervriendelijke alternatieven. Hiermee vang je de muis of jaag je deze kleine knagers weg.

Diervriendelijk bestrijden

Vaak wordt er bij een muis in huis direct gesuggereerd om gif te gebruiken. Dit is echter niet nodig en bij sommige soorten zelfs strafbaar, vanwege hun beschermde status. De keuze voor een muisvriendelijke val is daardoor snel gemaakt. De muis loopt de val in en wanneer deze sluit zit het beestje vast. Door middel van het handvat draag je de val snel naar een plaats om het gevangen knaagdier los te laten. Door de bouw van de kooi voorkomt het handvat ook dat je gebeten of gekrabd wordt. Na gebruik kan de muizenval weer teruggezet worden. De muisvriendelijke val werkt ook buitenshuis, bijvoorbeeld wanneer de overlast zich in de schuur bevindt.

Diervriendelijk verjagen met geluid

Een muizenval werkt perfect tegen een klein aantal muizen, maar wanneer je er meer hebt, is een ultrasone verjager een oplossing. De verjager kan in ieder stopcontact geplaatst worden. Doordat knaagdieren gevoelige oren hebben, zorgt de verjager er met zijn ultrasone geluiden voor dat je huis onaangenaam wordt voor muizen. Voor andere knaagdieren, zoals hamsters of cavia’s, zijn ultrasone geluiden en magnetische velden ook zeer onaangenaam zijn. In dat geval kan je beter kiezen voor een andere diervriendelijke oplossing.

Muizen verjagen met een elektromagnetisch veld

Hebben de kleine knagers zich een weg door vloeren, muren of plafonds weten te knagen? Ook in dat geval is een diervriendelijke oplossing niet ver weg. De elektromagnetische muizen- & rattenverjager 60m2 verjaagt, net als zijn ultrasone collega, muizen, maar doet dit met elektromagnetische pulsen. Deze weten tot de meest verscholen plekjes door te dringen, waardoor muizen zelfs uit muren verjaagd worden.

De alles-in-1-verjager

Soms is één oplossing niet genoeg. Naast elektromagnetische pulsen en geluid vinden knaagdieren licht bijzonder onprettig. De KB muizen- en rattenverjager 220m2 combineert deze technologieën om jouw huis voor eens en altijd muisvrij te maken. Het licht kan indien nodig ook worden uitgeschakeld.

Meer lezen over elektrische muizenverjagers? Dat kan in dit artikel.

Voorkomen is beter dan genezen

Alhoewel er verschillende diervriendelijke manieren zijn om muizen te verjagen of te vangen, is het nog veel beter als je ze buiten weet te houden. Muizen sluipen in de zomer vaak naar binnen als er ramen of deuren openstaan. Let hierbij ook op balkondeuren. Muizen zijn fantastische klimmers en begeven zich moeiteloos naar de tweede verdieping van je huis. Daarnaast kunnen muizen binnenkomen door de gaatjes in de buitenmuur van je huis. Door hier KB Stootvoegroosters te plaatsen, houd je muizen buiten de deur. Deze roosters zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Bij het gebruik van verjagers sluit je de gaten en kieren, nadat de verjager drie weken zijn werk heeft kunnen doen.

Er zijn verschillende manieren om je huis snel muisvrij te maken. Afhankelijk van de grootte van de plaag en de plek waar de muizen zich ophouden kan je uit verschillende diervriendelijke methoden kiezen. Bekijk ons volledige assortiment voor alle oplossingen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=muisvriendelijk-verjagen

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=
5 mei 2022
Zo gevaarlijk zijn Nederlandse muggen voor je gezondheid
28 april 2022
Help, een vliegenplaag in huis!
12 april 2022
Wespen bestrijden met producten die iedereen in huis heeft