25 nov 2019

Tips om mieren te bestrijden

tips

Mieren zijn harde werkers en voornamelijk in de zomer erg actief. Buitenhuis hebben we vaak last van ze, maar je ziet ze ook liever niet over het aanrecht of je bord lopen. Krioelt het bij jou in huis op één of meerdere plekken van de mieren? Dan is bestrijden zeker aan te raden. Er zijn verschillende producten die jou kunnen helpen om van mieren af te komen, maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen. Lees verder voor onze tips om mieren te bestrijden.

  1. Snelgroeiende kolonies
  2. De oorzaak van mieren in jouw huis
  3. Herken een mierenkolonie
  4. Schade
  5. Voorkom een mierenplaag
  6. Toch last van mieren?

Snelgroeiende kolonies

Er zijn verschillende soorten mieren die maar al te graag een bezoekje aan jouw huis brengen, maar de Zwarte Wegmier (Lasius Niger) komt verreweg het meeste voor in Nederland. Je vindt ze terug in jouw huis, maar ook buiten onder tegels of langs de straat. De kolonies van de Zwarte Wegmier en andere soorten mieren kan erg groot worden en snel groeien, wanneer ze met rust worden gelaten. Des te belangrijker dus om mieren op tijd aan te pakken.

De oorzaak van mieren in jouw huis

Om mieren tegen te gaan binnenshuis is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen en waarom ze zich zo thuis in jouw huiskamer voelen. Mieren zijn de hele dag in de weer met het zoeken en verplaatsen van voedsel voor hun kolonie. Daarom komen ze snel op eten af wat bij jou op het aanleg ligt. Kruimels die per ongeluk op de grond terecht zijn gekomen, zijn voor mieren interessant genoeg om te komen halen. Ze vervoeren het eten vervolgens door lange ondergrondse gangen naar hun nest.

Herken een mierenkolonie

Je herkent een mierennest in jouw huis op verschillende manieren. In principe ontdek je de mieren altijd doordat je ze ziet. Ze kunnen in rijen rondlopen in of rond jouw huis, ze verschijnen tussen je voedselvoorraden of ze zitten tussen je planten. Mierennesten herken je aan kleine zandhoopjes met gaatjes. Aan de gaatjes kun je zien waar de mieren zich precies hebben genesteld. Heb je moeite met het achterhalen van de locatie van de mieren? Gebruik dan bijvoorbeeld een lokdoos om het pad van de mieren te volgen. Ze lijden je vanzelf naar hun nest! Het nest van de mieren begint altijd bij de koningin. Zij richt een nieuw nest in of dringt een al bestaand nest binnen, waar ze de huidige koningen vervangt.

Schade

Mieren herken je ook aan de schade die ze aanrichten. Ze kunnen er voor zorgen dat jouw voedsel besmet wordt met verschillende bacteriën. Dit kan weer vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van jou en je medebewoners. Mieren kunnen ook het isolatiemateriaal in jouw huis aantasten. Daarnaast verspreiden ze bladluizen, die erg schadelijk zijn voor uw kamerplanten.

Voorkom een mierenplaag

Gelukkig zijn er verschillende manieren om mieren te bestrijden, maar het liefst voorkom je dat ze in je huis verschijnen. Wat je zelf al kunt doen:

  • Zorg dat de oppervlakken in jouw huis waar gegeten wordt, opgeruimd en schoon zijn.
  • Sluit voedsel altijd goed af na het eten. Dit kan in goed sluitende bakjes.
  • Zorg dat er zo weinig mogelijk onnodige gaatjes en kieren in huis zijn gevuld.
  • Voorkom zoete geuren in huis en zet specerijen en kruiden neer. Hier hebben mieren een hekel aan.

Toch last van mieren?

Heb je toch last van mieren in of rondom jouw huis? Maak gebruik van onze tips om mieren te bestrijden en gebruik dan één van de producten van KB Home Defense tegen mieren:

KB Mieren Lokdoos

Heb jij last van mieren in huis? Los dit probleem dan zo snel mogelijk op met de KB Mierenlokdozen. Het middel met de actieve stof wordt door de werksters in het nest meegenomen om de mierenkolonie ermee te voeden. Na het eten van het middel zullen de meeste mieren binnen het nest sterven.

KB Mieren & Kruipende Insecten Spray

Gebruik de KB Mieren & Kruipende Insecten Spray zodra je een mier ziet. Wanneer je de mier raakt met deze spray ontstaat er een soort hulsje om de mier waar hij uiteindelijk in zal sterven. Er zit in deze spray geen gif. De spray is ook werkzaam tegen kakkerlakken, vlooien en bedwantsen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer