29 jul 2022

Houd wespen bij jou uit de buurt met deze 6 tips

tips

Een redelijk droog en warm voorjaar zorgt dat je eerder en meer wespen in de zomer aantreft. De “productie” van insecten komt namelijk een stuk eerder op gang.

Wespen zijn niet bij iedereen geliefd. De een vindt ze gewoon vervelend, de ander heeft een serieuze angst voor deze beestjes. Maar zolang jij niet dicht in de buurt komt van hun nest of als een dolle om je heen gaat slaan, vorm jij geen bedreiging voor ze. Ze zullen jou dan ook met rust laten. Wespen zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in mensen, maar wel in eten. Daar zijn ze de hele dag druk mee! Deze dieren hebben ook zéker een nuttige functie. Ze jagen op muggen en vliegen, eten van karkassen en bestuiven planten. 

Ben je allergisch voor een wespen? Dan is het niet zo gek dat je (een beetje) angstig bent voor deze insecten. Het zijn van die insecten die je het liefste niet te dicht in je buurt hebt en zo snel mogelijk wilt bestrijden of verdrijven. Om wespen te kunnen bestrijden moet eerst het wespennest gevonden worden. Pas als de koningin wegvalt, zal het hele nest sterven. 

6 tips om wespen uit de buurt te houden:

  1. Afdichten van gaten, kieren en scheuren
  2. Plaats horren voor ramen en deuren
  3. Zorg dat wespen niet bij het afval kunnen
  4. Vang ze allemaal
  5. Een wespennest in huis bestrijden

Afdichten van gaten, kieren en scheuren

De nummer één tip voor het bestrijden van wespen is het afdichten van gaten en kieren in plafonds, (spouw)muren en metselwerk. Hiermee verminder je de kans op een wespennest in jouw huis. Dit kan je gemakkelijk doen moet de KB Stootvoegroosters

Plaats horren voor ramen en deuren

Houd wespen buiten de deur door middel van horren en vlieggordijnen. Niets is er vervelender dan je niet prettig voelen in je eigen huis. Daarnaast bestaan er ook speciale vliegennetjes waarmee je de schalen, pannen en borden op tafel af kunt dekken. Een soort van horretjes voor jouw maaltijd dus eigenlijk… Daarnaast is het aan te raden om potjes met zoetigheid - zoals jam - direct goed af te sluiten.

Zorg dat wespen niet bij het afval kunnen

Ligt er afval in je huis of tuin? Of is jouw prullenbak of container niet goed afgesloten? Wespen hebben een enorm goed reukvermogen. Wist je dat wespen echte vleeseters zijn? Ze trommelen dan ook massaal hun familieleden op om gezellig aan te komen schuiven bij dit feestmaal. Voorkom wespen en maden door het afval direct én afgesloten in de container te gooien, de bakken goed af te sluiten en de containers regelmatig aan de weg te zetten. Daarnaast kan een goede reinigingsbeurt nooit kwaad! Etensresten en ander afval voor in de GFT-container kan je het beste eerst “overscheppen” in een biologisch afbreekbaar/composteerbaar vuilniszakje. Hiermee voorkom je dat de geur zich gemakkelijk verspreidt en wespen lokt. Ook maak je het dan voor wespen minder aantrekkelijk om van jouw GFT-container een broedplaats te maken.

Vang ze allemaal   

Wil je de wespen naar een andere plek lokken en vangen? Gebruik dan de KB Wespenval. Deze val is op een hele gemakkelijke manier te installeren en ook weer te verwijderen. Nog een voordeel is dat je deze val gerust het hele seizoen kunt laten staan! 

Een wespennest in huis bestrijden

Een wespennest in huis, dat is even schrikken! Je merkt op dat er wel erg veel wespen in en rondom jouw huis vliegen. Een zoektocht naar een wespennest gaat van start en ja hoor… Daar zit een nest. De KB Wespen Spray helpt jou bij het verwijderen van deze nesten. Kijk voor het gebruik de onderstaande video. Daarin zijn handige tips en tricks te zien die jou helpen het nest op een veilige en effectieve manier te verwijderen. 

Wij wensen jou een fijne zomer zonder wespen!

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer