10 nov 2022

Het nut van stootvoegroosters

tips

Momenteel zijn de temperaturen nog erg zacht voor deze tijd van het jaar. Maar daar kan snel genoeg verandering in komen. Zodra het buiten kouder wordt, gaan knaagdieren op zoek naar een warmere plek waar zij kunnen overwinteren. Alle gaten en kieren worden al snel als mogelijke optie gezien. Hoe houd je gemakkelijk ongewenste gasten buiten de deur? Een van de oplossingen is het plaatsen van stootvoegroosters

  1. Wat is een stootvoegrooster?
  2. Maak van je spouw geen nestelplek
  3. KB Home Defense Stootvoegrooster

Wat is een stootvoegrooster?

Om een spouwmuur te ventileren worden er open stootvoegen aangebracht in de muur. Dit zijn smalle open gleufjes waar geen voegwerk in zit. Ventilatie zorgt ervoor dat de buitenmuur sneller opdroogt en hiermee vochtschade, schimmelvorming en mos- of algengroei voorkomen worden. Een stootvoegrooster is een ventilatierooster dat in een open stootvoeg van een spouwmuur geplaatst kan worden.

Maak van je spouw geen nestelplek

Je zou misschien denken dat die kleine gleufjes veel te klein zijn voor muizen en ratten. Maar wist je dat deze diertjes heel flexibel zijn? Muizen kunnen zelfs door kieren van een halve centimeter kruipen. Deze gouden poort naar een woning of bedrijfspand is ideaal om uiteindelijk de weg te vinden naar een plek om te overwinteren. Het isolatiemateriaal, wat 9 van de 10 keer aangebracht wordt in de spouwmuur, dient als een heerlijke warme deken en nestmateriaal. 

Niet alleen houden knaagdieren van deze ruimte, maar ook insecten dol op dit tochtvrije “holletje”. Wespen, muggen, hoornaars, spinnen en slakken nestelen zich hier graag. En dat is een probleem, want een nest is vrijwel niet te verwijderen uit een spouw. Het is bijna onmogelijk om hier bij te komen. 

KB Home Defense Stootvoegrooster

De stootvoegroosters van KB Home Defense zijn eenvoudig te plaatsen in de stootvoegen. Ze zijn gemaakt van RVS en door hun dunne uitvoering enorm flexibel. Dit maakt dat de roosters geschikt zijn voor stootvoegen van 5 tot en met 25 mm, zelfs wanneer deze niet helemaal recht zijn. Binnen ons assortiment zijn er stootvoegrooster van 50 mm en 70 mm hoog. Eenmaal geplaatst houdt deze insecten, knaagdieren en blad buiten bereik van jouw spouwmuren. En kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. 

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer