28 apr 2022

Help, een vliegenplaag in huis!

tips

Hoor jij af en toe een vlieg door de kamer zoemen? Dan is dat heel vervelend, maar nog geen reden tot paniek. Vliegen kom je nou eenmaal overal tegenkomen, maar dan meestal in kleine aantallen. Merk je op dat er steeds meer zwarte zoemers door de lucht vliegen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een vliegenplaag. Daar wil je natuurlijk snel vanaf! Hoe? Wij helpen jou daar graag bij.

  1. Vliegen door het jaar heen
  2. Signalen van een vliegenplaag in huis
  3. De oorzaken van vliegen in jouw huis en tuin
  4. Een vliegenplaag bestrijden

Vliegen door het jaar heen

Vliegen komen het hele jaar voor in Nederland. Clustervliegen leggen bijvoorbeeld hun eitjes in de herfst op een afgesloten en beschutte plaats. Omdat we de centrale verwarming hoger zetten tijdens de steeds kouder wordende dagen, komen deze eitjes uit in het winterseizoen. Ook grasvliegen en gaasvliegen overwinteren graag in gebouwen. Deze vliegen worden door de hogere temperatuur zelfs actiever. Het is dus niet heel gek als je ook vliegen in de winter tegenkomt. Als de lente eenmaal aanbreekt komen alle vliegen uit hun “winterslaap” en gaan ze weer op avontuur. De zomer is, zoals je vast al weet, hét vliegenseizoen. Dan zijn alle leefomstandigheden ideaal voor het insect. Tijdens dit seizoen vliegen ze je letterlijk om de oren. Dus van januari tot en met december is het mogelijk dat jij een vlieg hoort of ziet.

Signalen van een vliegenplaag in huis

Een vliegenplaag kan binnen no-time zorgen voor veel overlast. Maar wanneer is er nou echt sprake van een plaag? Als er maar een paar vliegen rondvliegen, dan kunnen we niet echt van een plaag spreken. Zijn het er tientallen, honderden of zelfs duizenden, dan wordt het een heel ander verhaal. Wanneer je de volgende signalen herkent, dan is de kans groot dat je te maken hebt met vliegenplaag:

  1. Je ziet ineens bruine of zwarte puntjes op je spullen, ramen of meubelen. Vliegen houden van warme en lichte plekken. Bijvoorbeeld in een lampenkap of een erker. Die kleine vlekjes, dat is vliegenpoep.
  2. Vliegen verzamelen op warme plekken. Achter het raam vinden ze fantastisch, dus daar kom je ze vaak tegen.
  3. Op een plek waar vliegen zich comfortabel voelen, vind je ook vaak dode vliegen op de grond.
  4. Je ziet en hoort veel vliegen rondvliegen en/of ze zitten in grote groepen tegen de muren ‘geplakt’.
  5. Je ziet veel (grote) vliegen in en rond je kliko, container of afvalbak vliegen. Als je goed kijkt, zie je tussen het afval ook witte maden krioelen. De vliegen gebruiken de bak dan overduidelijk als broedplaats. Deze vliegen vinden vaak ook hun weg naar binnen.

De oorzaken van vliegen in jouw huis en tuin

Waar komen die vliegen toch ineens vandaan? Dit heeft verschillende oorzaken. Vliegen komen vaak in jouw huis terecht door openstaande ramen en deuren, maar ook door scheuren, gaten en kieren in de muur. Het klinkt heel vies, maar het is ook mogelijk dat vliegen via gekochte producten uit de supermarkt (vlees,vis en groente) bij jou thuis uitkomen. Vliegen hebben in dit geval vliegeneitjes gelegd op deze producten en komen pas uit wanneer jij ze onbedoeld in huis hebt gehaald.

Een grote ergernis van vliegen in huis is het gezoem en het onhygiënische aspect. Een tweede ergernis is dat deze insecten zich gigantisch snel voortplanten. Ze maken het jou dan nog knap lastig om deze “circle of life” te doorbreken. Als je er niet op tijd iets aan doet, resulteert dit in een vliegenplaag.

Een vliegenplaag bestrijden

Een vliegenplaag pak je snel een effectief aan met KB. 

Vliegenplaag binnenshuis

Heb je in je huis last van een vliegenplaag? Plaats dan allereerst vliegenvangers. KB Vliegenvangers vangen en doden vliegen. In iedere verpakking vind je 3 vallen en 6 navullingen. Vervolgens kun je KB Vliegen & Muggen Spray gebruiken. Spray je ruimte in en laat de ruimte 10 minuten met rust. Je vliegenplaag zal verdwenen zijn. 

Liever een pesticdevrije oplossing? De KB Vliegen & Muggen Spray Pesticide vrij helpt jouw vliegen te vangen. Door de vlieg met de spray te raken zal hij omhult worden met de vloeistof en vervolgens sterven. De vloeistof bevat geen gif. 

Vliegenplaag buitenshuis

Een vliegenplaag buitenshuis pak je aan met de KB Vliegenval Pesticidenvrij. hang hem op en lokstof zal zorgen dat de vliegen naar de vliegenval toe vliegen. Wanneer ze eenmaal binnen zijn, kunnen ze er niet meer uit.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer