26 mrt 2020

5 tips om fruitvliegjes te bestrijden

tips

Heb je last van fruitvliegjes in de keuken, woonkamer of andere ruimte in huis? Ondanks dat fruitvliegjes doorgaans niet veel schade aanbrengen, kunnen ze wel voor grote ergernis zorgen. Bovendien planten de vliegjes zich zo snel voort dat je al snel last hebt van grote hoeveelheden vliegjes in huis. Ze verdwijnen niet zomaar uit je huis (pas wanneer het kouder wordt), dus bij de aanwezigheid van fruitvliegjes, is het belangrijk om snel tot actie over te gaan.

Met deze tips voorkom je fruitvliegjes in huis én bestrijd je ze snel en effectief.

  1. Ruim (rottende) etensresten op
  2. Jaag vliegjes weg met sterk geurende kruiden
  3. Zuig fruitvliegjes op
  4. Probeer de KB Fruitvliegjesval

1. Ruim (rottende) etensresten op

De nummer één tip is het direct opruimen van etensresten, rijp fruit en het tijdig legen van prullenbakken. Dit is de basis van het weghouden van fruitvliegjes in huis. Zeker wanneer je eenmaal last hebt van fruitvliegjes, is het slim om deze handelingen extra snel toe te passen.

2. Jaag vliegjes weg met sterk geurende kruiden

Fruitvliegjes bestrijd je effectief door sterk geurende kruiden te zetten op plekken waar fruitvliegjes veel voorkomen. Snijd bijvoorbeeld een sinaasappel door de helft en steek daar kruidnagel in, of zet een basilicum-, dille- of lavendelplantje neer. Door de sterk geurende kruiden zullen fruitvliegjes niet meer terugkeren naar jouw keuken of andere locatie in huis.

3. Zuig fruitvliegjes op

Lok fruitvliegjes naar je fruitschaal met rijp fruit. Zodra er een flinke hoeveelheid vliegjes in de schaal zit, kun je met de stofzuiger op hoge stand de fruitvliegjes opzuigen. Ben je bang dat de vliegjes alsnog uit de stofzuigerzak komen? Stop dan een takje lavendel in de zak. Zorgt niet alleen voor een lekkere geur, maar voorkomt ook voortplanting van de vliegjes.

4. Probeer de KB Fruitvliegjesval

Wil je fruitvliegjes snel en effectief bestrijden én ervoor zorgen dat ze niet snel terugkomen? Probeer dan de KB Fruitvliegjesval. Nadat je de dop eraf hebt gedraaid, is de val direct gebruiksklaar. Plaats de val op een plek waar fruitvliegjes rondvliegen, bijvoorbeeld in de buurt van rijpend fruit of de prullenbak. De val werkt tot wel 30 dagen!

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer