23 aug 2022

5 tips tegen vliegen in huis 

tips

Het hebben van vliegen in huis kan voor behoorlijk veel irritatie zorgen. Het constante gezoem en het gekriebel van de pootjes op bijvoorbeeld je been of arm maken het af en toe onuitstaanbaar om binnen te zitten. Vliegen kom je nou eenmaal overal tegenkomen, dus helaas ook in huis. Het zijn insecten die ineens in groten getale tevoorschijn komen. Wil jij graag af van deze zwarte zoemers in huis? Wij hebben een aantal tips & tricks voor jou! Onze KB producten tegen vliegen helpen jou nog sneller van deze onhygiënische insecten af.

  1. Houd je huis schoon
  2. Plaats horren voor ramen en deuren
  3. Houd eten en drinken buiten bereik
  4. Zorg dat vliegen niet bij het afval kunnen
  5. Houd de vliegenmepper bij de hand 
  6. KB producten die vliegen tegengaan

1. Houd je huis schoon

De nummer één tip voor het bestrijden van vliegen is het weghalen van de bron die de insecten aantrekt. Dat is voornamelijk warmte, droogte en voorál geur. Denk daarbij aan afwas op het aanrecht, rondslingerende etensresten, een prullenbak die niet goed sluit of een kattenbak in huis. Dus wat is het eerste wat je gaat doen? Jouw huis regelmatig opruimen en opfrissen, kattenbakken tijdig verschonen, afval goed opbergen en geen vuile vaat laten staan. 

2. Plaats horren voor ramen en deuren

Je kunt de bron weghalen zoals hierboven beschreven en zo maak jij jouw huis onaantrekkelijk voor vliegen. Je kunt vliegen ook buiten houden door horren te plaatsen en vliegengordijnen te gebruiken bij openstaande of openslaande deuren.

3. Houd eten en drinken buiten bereik

Dit geldt zowel voor binnen als buiten: dek eten en drinken altijd af. Blijven er hondenbrokjes over in de bak, zet dat even aan de kant. Vliegen komen af op eten en drinken en vegen hun smerige pootjes hieraan af. Wist je dat ze zelfs wat speeksel over het eten spugen, zodat ze hier gemakkelijker van kunnen eten? Nu je dit weet laat je vast geen vlieg meer dicht in de buurt komen van jouw lekkere maaltijden.

4. Zorg dat vliegen niet bij het afval kunnen

Ligt er afval in je huis of tuin? Of is jouw prullenbak of container niet goed afgesloten? Vliegen hebben een enorm goed reukvermogen en komen dus ook echt met een heel elftal af op een - voor hun - lekkere geur. Voorkom vliegen en maden door het afval direct én afgesloten in de container te gooien, de bakken goed af te sluiten en de containers regelmatig aan de weg te zetten. Daarnaast kan een goede reinigingsbeurt nooit kwaad!

Etensresten en ander afval voor in de GFT-container kan je het beste eerst “overscheppen” in een biologisch afbreekbaar/ composteerbaar vuilniszakje. Hiermee voorkom je dat de geur zich gemakkelijk verspreidt en dit vliegen lokt. Ook maak je het dan voor vliegen minder aantrekkelijk om van jouw GFT-container een broedplaats te maken.

5. Houd de vliegenmepper bij de hand

Toch heel veel vliegen binnen? Houd dan je vliegenmepper bij de hand. Geen vliegenmepper? Een opgerolde krant of tijdschrift werkt ook nog altijd perfect. Het nadeel is wel dat je hier nare vlekken van op de muur krijgt.

KB producten die vliegen tegengaan 

KB Home Defense Vliegenvangers 
Vliegen in huis kunnen vervelend en onhygiënisch zijn. Daarom wil je er vanaf voordat je een heuse plaag in huis hebt. De naam van de KB Vliegenvangers zegt eigenlijk al genoeg: ze trekken de vliegen in je huis aan en laten ze niet meer los. De vangers doden allerlei soorten vliegen, zijn geur- en insecticide vrij en kan tot 6 maanden lang gebruikt worden.  

KB Home Defense Vliegen- en Muggen Spray
Met een vliegenmepper de hele kamer door om vervolgens vlekken achter te laten op de muren is nou niet bepaald een leuke bezigheid. Met de KB Home Defense Vliegen- en Muggen Spray is dat ook niet langer meer nodig. Spuit de spray in de afgesloten ruimte en laat het product minimaal 10 minuten zijn werk doen. Na deze 10 minuten moet de ruimte weer grondig gelucht worden. De stofzuiger mag ook alvast uit de kast getrokken worden. Deze kan je gebruiken om direct de dode vliegen mee op te ruimen. 

KB Home Defense Vliegenval
Heb je last van vliegen rondom jouw huis, het gekriebel en het blijven wapperen niet rustig even buiten kunnen eten is iets om gek van te worden. De KB Vliegenval biedt een uitkomst en is super makkelijk in gebruik. Deze vliegenval is alleen voor buiten geschikt. 

AANBEVOLEN PRODUCTEN

externalId=kbhomedefense-news-detail-3.1.2.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips

LEES NOG MEER TIPS

externalId=kbhomedefense-news-detail-4.1.2.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/tips
16 juni 2023
Bedwantsen: Kleine plaaggeesten in de slaapkamer
22 mei 2023
Ratten in spouwmuur: hoe krijg je ze weg?
2 augustus 2023
Een kakkerlak mee op reis in je koffer